divendres, 8 d’agost del 2008

Reunió del dijous 17 de juliol

Per començar amb el bloc, provaré d’explicar com ha anat l’assemblea de pardalsalcap de dijous passat. Va ser llavors que vam decidir posar en funcionament aquest bloc.

La idea original era intentar fer una mica de balanç dels darrers mesos i sobretot veure quina opinió te la gent sobre la manera com he de treballar i els objectius pels que ho hem de fer. També volíem saber amb qui comptem ara per ara.
El resultat ha estat molt bo. Si bé no ens hem decidit en res concret, hem vist que estem d’acord en unes grans línies, cosa que intentaré resumir:

- ORGANITZACIÓ INTERNA I INFORMACIÓ
Hem decidit que s’han de buscar sistemes perquè la gent que viu lluny o que no pot venir a les assemblees pugui estar al corrent del que fem. També ens ha de servir als que sí que hi anem però que faltem algun dia.
Intentarem utilitzar més el correu i el fotolog i començarem a fer funcionar aquest blog. De moment un servidor s’encarregarà d’organitzar una mica aquest tema, però necessitaré ajuda.
De totes maneres tampoc hem de fer esforços innecessaris per aquestes coses.

- COMPOSICIÓ DE L’ASSEMBLEA
Hi ha qui creu que hem d’intentar donar-nos a conèixer a més gent que podria formar-ne part. Potser seria interessant mirar de ser més gent i de sensibilitats diferents.

- PROPERES TROBADES
De moment ens trobarem dijous que ve, el 24 de juliol, a les 20:00 h a la plaça dels xupa-xups.
Com que el casal està tancat, mentre no tinguem un lloc per treballar farem les reunions a la plaça. Serà una manera de que ens vegi més gent i de no passar tanta calor.

- ACTIVITATS
A la propera reunió mirarem de començar a pensar en les activitats que volem fer a mitjà i llarg termini. Volem fixar objectius d’aquí a bastant temps, per treballar amb un horitzó llunyà i ambiciós. Això no vol dir que no seguim fent cosetes com fins ara per anar-nos-ho passant bé i recollint calerons.

- CONSTITUIR-NOS COM A ASSOCIACIÓ
Hi ha qui creu que seria una bona idea i hi ha qui creu que no.
De moment hem decidit que quedarem un dia perquè algú de la coordinadora d’assemblees de la Generalitat vingui a explicar-nos coses. L’Alba s’encarregarà d’això i contactarà amb ells.

- QUÈ SOM?
Doncs estem bastant d’acord en què som joves del poble de Súria que compartim les ganes de passar-nos-ho bé. Creiem que una bona manera de fer-ho es organitzant activitats que d’altra manera no es farien.
Si bé no tenim ànim de lucre, sabem que tenir diners és un dels recursos que ens dóna més capacitat per fer el que volem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Salut pardales i pardals!

Des de la llunyania vaig seguint el camí que aneu fent. M'en alegro molt de que l'Assemblea segueixi funcionant i amb més ganes i forces que al principi. I veure que es comencen a fer plantejaments cada cop més interessants: plantejar-se els temes organitzatius, metodològics i marcar objectius a mitjà o llarg termini és una mostra de compromís i ganes de canviar la realitat en la qual estem immerses.

És aquesta última la idea que jo en un principi tenia: Canviar la realitat que s'ens imposa com quelcom asfixiant.

Per mi, el sentit de ser de l'Assemblea hauria de ser el de posar en qüestionament tot allò que s'ens presenta com natural, vàlid i inqüestionable. I contra això, ens cal crear i extendre esperit crític en la gent del poble, despertar interrogants a les veïnes i els veïns i plantejar (i plantejar-nos) qué és allò que ens oprimeix (en l'esfera del treball, l'ensenyament, la nostra sexualitat, etc, etc).

Però això no és gens fàcil. Trobem diferents institucions que no estan disposades a permetre que la gent pensi per sí mateixa i, en conseqüència, es veurà obligada a defensar-se.

Per mí, se les ha de combatre.

Penso que la única forma de canviar alguna cosa és des dels marges, és a dir, des de grups autònoms no vinculats a cap instància político-legal.

És per això que penso que l'Assemblea de Pardalsalcap no hauría de convertir-se en una eina més (és a dir, funcional) del sistema que volem canviar.

Legalitzar-se no és la solució.

Rebeu una forta abraçada desde l'Argentina.

Aran