divendres, 5 de setembre del 2008

xerrada del dia 4!




Hola a tothom i totdon!

Ahir com vam anunciar van venir dos representants de la coordinadora de casals i assemblees de joves de Catalunya a explicar-nos què fèien, d'on venien i sobretot a aclarir-nos que volia dir formar-se com a associació .

Pels que no n'esteu assabentats, aquet tema és un dels més problemàtics a les reunions ja que xoquen varies opinions: ens hauriem de legalitzar en plan entitat, no ho hauriem de fer, ho hauriem de fer més endevant.


Fent un petitissim resum: ens van dir que el poder al legalitzar-nos és major del que tenim ara per ara, això vol dir que al ser una entitat amb nif i papers podem demanar recursos a l'Ajuntament que no ens poden negar. Demoment l'Ajuntament no ens ha negat res que estigués ben preparat i plantejat però ens els de la coordinadora van plantejar un problema que ens podriem trobar: imaginar-nos que el govern del poble canvia o canvia el regidor i ja no ens tenen tan "consentits" (per dir-ho d'alguna manera). Llavors decideixen que per activitats per a joves no donarien tants diners. En la nostra situació actual hi sortiriem perdent ja que realment som un grup de joves nomès. Si estiguèssim legalitzats les subencions no se'ns poden negar.

A l'hora de aconseguir un compte en un banc (un altre tema espinós a l'assamblea de Súria) també seria més fàcil ja que no aniria cap nom de ningú al conte si no que aniria el de pardalsalcap.

Un altre dels inconvenients que es veu desde pardals al legalitzar-nos és la por a que hi hagi un president, un tresorer i un secretari i que hi hagi d'haber persones que agafin aquet rol.

Segons la seva experiència van dir que això és depèn de la importància que li donguèssim nosaltres. Per exemple, que hi ha assamblees que ho fan per sorteig inclús, és a dir, que ténen el nom posat als papers i ja està.



Sobre ells ens van explicar que intenten coordinar diverses assemblees i casals de Catalunya ja que creuen que units faran més força. Aquesta coordinadora està formada pel moment per 18 casals i assemblees de joves d'arreu del mapa català.

Desde la coordinadora es dona soport i ajuda als integrants de la mateixa i s'intenten realitzar activitats conjuntes diferents. Per exemple es van explicar que tenen un circuit de músics arrelats als casals i assemblees integrants, que també fan trobades de cap de setmana per fer xerrades i actes, s'intenten obrir internacionalment fent intercanvis amb casals d'altres països,...




Més o menys són aquests els punts que més ens preocupàven i més o menys són les contestacions que ens van fer. Si algú té més informació perquè aquet cervell ja no dóna per més que la afageixi! Crec que es poden modificar els textos.

Ja sabeu que es poden deixar comentaris també!


4 comentaris:

Pardalsalcap ha dit...

m'he deixat lo més important!
Moltíssimes gràcies per venir !!!

Anònim ha dit...

El cert és que per nosaltres també va ser un "subidón"; moltes gràcies per convidar-nos!
Només un apunt respecte el vostre resum: tot i estar constituïts com a entitat, sí que us poden negar una subvenció; el fet és que ara per ara, sense estar constituïts, en principi l'administració no us pot donar diners directament, sinó a través del projecte de l'equipament municipal on sou. Si l'equipament el tanquessin, no hi hauria manera de poder accedir a una subvenció pública, enteneu?

A banda, si esteu constituïts teniu més capacitat de fer pressió, ja que si esteu registrats existiu, mentre que si no, administrativament és com si no existíssiu.

Bé, ja sabeu on som per qualsevol tema (www.casaldejoves.org). En principi en breu rebreu la info de la Trancada, que és la trobada de casals que us vam comentar.

Merci de nou i molta sort amb el projece (sempre fa il·lusió veure que hi ha gent que es mou)

Anònim ha dit...

només afegir una cosa al k eu kmntat XDD a mi m va agradar especialment la diferencia que van marcar ells entre l'ideari de lassociació (els valors, els objectius, i la manera de treballar) i la propia constitució d'aquesta. Nosé si es una sensació meva però crec que fins ara confoniem una mica aquests aspectes. Pel que vaig entendre constituirse legalment suposa, apart de la burocracia, tenir tres càrrecs, i això pot o no modificar la menar de funcionar (més jerarquica o horitzontal, com fins ara) en funció del ideari. Per dir-ho d'alguna manera, nosaltres decidim el que afcten aquests carrecs. Vist des d'aquest punt de vista, crec que seria útil constituir-nos tant per l'ajuntament com, sobretot, pels diners. Què us sembla si tornem a obrir el tema?

una abraçada pardalets i pardaletes!!

alba pin.

Gubi ha dit...

Bones pardaletes i pardalets!

Jo no vaig poder ser a la xerrada aquesta, però més o menys sé de què es va parlar.

Penso que s'hauria de tornar a obrir el tema, com ha dit l'Alba Pin. i pensar per l'assamblea, ja que està molt bé que vinguin a fer-nos xerrades i ens diguin que formar-nos com a assamblea és essencial i indispensable per algunes coses... però tothom escombra cap a casa seva en aquests casos.

S'hauria de valorar tot això, una altra vegada, ara que ja estem més informats.

Una abraçada des d'Euskal Herria.


SALUT!
Gubi.