diumenge, 13 de setembre del 2009

Els pardals per Nadal



Hola pardalets!

L'altre dia tot parlant entre alguns de nosaltres una tarda aburrida de setembre a un bar concurregut de la nostre estimada vil·la de Súria vam parlar del que fariem per Nadal.

Vam creure convenient que, ja que no fem res pel poble, podriem col·laborar en un dels actes més esperats pel mateix, sobretot per nens petits i famílies.

Torno a repetir que, ja que no fem res pel poble, el que farem serà sortir a la cavalgata de reis. És a dir que ens haurem de posar les piles perquè ja sabem que passa quan demanem subvencions al ajuntament i amb aquets diners no fem res pel poble, que se'ns tira el temps a sobre.

Així que ja ho sabeu, si voleu venir a ajudar als Pardals i sortir a la cavalgata estigueu atents al blog i al facebook.


Cal dir, que tot això és BROMA. El que no es broma és que, veritable i malauradament, això d'aquí dalt ho ha pensat algú.

Els fets són aquets:

Fa ja uns escrits en aquest blog mateix, es va dir que l'ajuntament tenia la intenció de no donar més subvencions a colles, grups, gent en general que no fossin entitat i que Pardalsalcap, juntament amb altres , se'n veuria perjudicat perquè no és una entitat fundada.
Durant els 3 anys que portem funcionant Pardals no hi ha hagut problemes a l'hora de donar subvencions (exepte un any per Sant Jordi).
La cosa està en que la intenció ja s'ha convertit en fet real i palpable ja que, per fer el campionat de Futbolí, casi no ens la donen directement* a nosaltres.

* Per qui no sàpiga la direcció contrària a directament, és aquesta (en la que ens trobem actualment Pardals) : Agafes alguna entitat propera a nosaltres, com el Casal de Joves o l'Agrupament escolta, direcció ajuntament. Llavors trenques demanant que et donguin la subvenció des de una d'aquestes entitats perquè no puguin rechistar i dir que no està fundada.

Mentre que Pardalsalcap volem seguir anant per un camí directe i tradicional sense ser entitat hi ha hagut un dels grups perjudicats que han agafat la directa més directa i s'ha fet entitat, i amb això no volem dir que sigui una decisió incorrecte perquè és el que ells han volgut.

El que ens sembla malament, primer de tot, és se'ns posin les mateixes condicions que grups que no aporten res al nostre poble, mentre que creiem que el que nosaltres fem és simplement això, fer activitats perquè els joves del poble i l'altra gent hi pugui participar (encara que el poble no respongui com volem).

És d'aquesta manera, que ens sentim indignats quan després arriben veus que des de l'Ajuntament es diu que Pardalsalcap col·labori a la cavalgata de reis (que ni ens va ni ens ve) per així col·laborar al poble. Com si no fessim res per Súria i els suriencs més joves!

Ara potser que surtin opinions de que Pardalsalcap no està fent res o que ho fa malament. Nosaltres responent dient que vinguin a les reunions i intentin arreglar-ho perquè no només és viu de paraules sinó de fets!

Pardalsalcap és una assemblea de joves , val que poc estable i poc contínua, que té ganes de lluitar per una oferta lúdica i cultural pels joves de Súria. Que es veu inmersa de dificultats a l'hora de desenvolupar tot el que vol fer degut a un Ajuntament que no ens vol ni dintre ni fora. Un grup sense lleis, ni presidents, ni secretaris que demana subvencions NOMÉS per invertir-los al poble i el que sobra va al compte per invertir en un altre activitat i les butifarres que sobren a la basura, que es fa mal bé i ja no volem morts. Una gran família que vol ampliar-se i no sap com ni de quina manera. I finalment, però també originalment, una colla de joves amb pardals al cap que quan tenen una estona lliure planejen bogeries per canviar la rutina de Súria no tan sols amb queixes sinó a més amb fets.


Som joves, som de Súria i tenim Pardalsalcap.





10 comentaris:

Pardalsalcap ha dit...

i tot això perquè t'ho llegeixis tu i tu, osigui 2.

Maria

Anònim ha dit...

Hola pardalets ! Soc el Joan.

Desde bcn estic bastant desconectat i m'ha sobtat molt aquest tema.
Podriem kedar algun dia per parlar de tot aixo, sino el cap de semana ja m'ho explicareu entre cervesa i cervesa.

Fins aviat !

Anònim ha dit...

Estem mol contents...!
mu e llegit tot e malia
em sembla mol malament per part de l'ajuntament però bé és el de sempre..!

Anònim ha dit...

tot això sobta molt, però potser hauriem de convidar a una d les nostres reunions a aquestes "veus de l'ajuntament" i parlar-ne tots plegats. Només és una proposta, però crec q no estaria malament.

És indignant, sincerament; per part de l'ajuntament i per part de la resta del poble.

Ainhoa

Maram Vila ha dit...

Ainhoa, crec que és el que hem de fer i que ja hauriem d'haver fet des de fa molt temps. La proposta hi era.
Fer una presentanció oficial de Pardalsalcap amb els objectius que tenim és el que caldria per fer callar a tothom...

Quan fem reunió?

Aquest any serà la tercera edició de AIXÒNOÉSJÀLOGÜIN!

Ainhoa ha dit...

Tens raó, ja em sona això d la presentació oficial de Pardalsalcap. Doncs bé, votem x tirar-la endavant i, com tu dius, fer callar a tothom d'una punyetera vegada.

Aquest finde no se com aniria... putc es pot trobar una estoneta diumenge, si pot ser, no gaire tard..
però s'hauria de mirar d no fer-la gaire enllà ja q d'aqui res ja tnim la castanyada aqui!

Ainhoa

Maram Vila ha dit...

quedem diumenge a les 5?

Enric ha dit...

genteeeee k ja tink el famooss tampoo!! jjaja om kom es diria el segell de l'assambleaa jjaajaj ia reunio o algu? divendres?

Roc ha dit...

Qui vulgui aixafar els pardals, haurà de passar per sobre el meu cadàver. (O si més no, discutir llarga estona).

Anònim ha dit...

Hola pardals! No sé si aquest blog encara el teniu en actiu (miss 2009?), confio en què sí! M'agradaria fer una quedada amb vosaltres aviat per posar-me al dia del vostre grup i donar-vos un cop de mà on pugui com a "nova tècnica de joventut" del poble ...(!) proposeu-me una data en què us vagi bé (com més pardals hi hagi millor!). Preferentment entre setmana de dilluns a dimecres o bé algun dissabte. Espero la vostra resposta a imontraveta@suria.cat. Isa